Punto:
Dinle
Tıp Bayramının ilk kutlaması 14 Mart 1919'da işgal altındaki İstanbul'da yapıldı. O gün tıp okulu öğrencileri, Hikmet Boran'ın önderliğinde ülkemizin işgalini protesto ettiler. O dönemde ülke savunması için yapılan protesto tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak tarihe geçti.
"Milli Vicdan Oluşumu Olarak Fedakar Doktor ve Sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını Kutlarız."
Oluşum Yazarlarımızdan Operatör Doktor Zeki Çabuk Bey'in "Hekimliğin Tanımı"nı yaptığı bir yazıyla bu günün anlam ve önemini daha da iyi kavrayalım.
Bir mesleğin ötesindedir hekimlik.. Bir yaşam biçimi, bir sanattır. İnsanın ruhuna dokunabilmek, birçok sırrı hatırlamadan içinde barındırabilmek, halkın en içinde olabilmektir. Kendine ve ailene zaman ayıramamak, uykuya hasret kalmak, çocuklarının okul törenine katılamamaktır. Fakat öyle kutsaldır ki; tedavi olan hastanın yüzündeki ışıltıyı görmek, en masumların halis dualarını hissetmektir. "Allah razı olsun"dur hekimlik. Karşılığı yoktur, ölümle yaşam arasındaki ince çizgiyi unutmamaktır. Mesai saati ve mekanı yoktur hekimliğin. Hastanede de, yolda da, otobüste de, uçakta da kısacası insanın olduğu her yerdedir hekim. Hata yapmamaktır hekimlik. Mesuliyettir, vicdandır.
Bu zorlu olduğu kadar kutsal olan mesleği yapan tüm hekim arkadaşlarımın ve sağlık çalışanı arkadaşlarımın tıp bayramını kutlarım.