Piyasalar

Niyazi Çapa kimdir?

  • 16
Punto:

Niyazi Çapa kimdir?

"Kim derdi ki KürŞad,kemikle etti. O bir kişi değil,O bir devletti. Bayraktı,vatandı, Bir candı tepeden tırnağa,kıpkızıl kandı..." Atsız

Gelecek Türk nesli iyi tanımalı bu kıymetli Yörük Türkmen davasının kurucusu Aksaçlı, Aksakallı, Dünya Beylerbeyi, Dede Korkutumuzu. Bir asıra yaklaşan  ömrünü adam gibi adam olarak yaşadı.

Öncelikle Dava Nedir? Her insanın zihninde farklı anlamı olan bir kelimedir. Gerek anlamı ve gerekse zihinde oluşturduğu çağrışımla insan için pek çok anlam ifade etmesi bir yana aynı zamanda çevresinde oluşturulan deruni anlamla birlikte kutlu bir hale bürünen bir kelimedir. İnanılıp öne sürülerek savunulan düşünceye DAVA denir.

Azim ve çalışkanlığı ile kendisini bir ideale adamış, görüş ve fikirleri için mücadele veren adam gibi adamdır, Niyazi Çapa beyimiz.

Dava dediğimiz ana unsur bizim inandığımız değerler bütünüdür, inanç ve  Oğuz Kağan  töresinin tamamıdır. Biz buna dava diyoruz. İster siyasette, ister sivil toplumda, isterse ticarette, nerede olursak olalım Niyazi Çapa beyimiz dava şuuruyla hareket etmek suretiyle  yaşantısını sürdürerek  rol örnek olmuştur Yörük-Türkmen camiasına.

Dava’nın başarılı olması için mücadele eden ve davasına karşı olanlara yaşayışıyla, sözleriyle iyi örnek olup hakikati çok iyi temsil edene de Dava adamı denir. Dava adamı; inandığı değerleri hayatının her anında öncelikle yaşayan ve yaşatılması için çabalayan insandır. Dava adamı; Hak uğruna yaptığı mücadelede önüne çıkan engeller karşısında korkarak mücadeleden vazgeçen değil, tam tersine her engelle birlikte mücadele azmini arttıran insandır. Şamil Basayev ‘in çok özlü bir şekilde ifade ettiği gibi: “Bir dava, uğrunda ölünecek kadar değerli değil ise, uğrunda yaşanacak kadar da değerli değildir!” Âyet-i Kerimede: “Müminler içinde Allah'a verdikleri sözde duran nice erler var. İşte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir; kimi de (şehitliği) beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde (sözlerini) değiştirmemişlerdir.” (Ahzab Sûresi âyet:23).

Dava İnsanı Niyazi Çapa beyimizin samimi fedakarlıkları ile  Yörük-Türkmen camiasındaki gönüllerde yankılanmaktadır, maalesef Yörük Türkmen davasına ihanet eden bir zevat sebebiylede de dava yaralar almaktadır. Para, pul, mevki ve makamı nefsani çıkar amacı görüp tabulaştırmadan, bunları dava’ya hizmet eden bir araç olarak görerek, gönüllere dokunucu hizmetler üreten Niyazi Çapa beyimiz ve Faik AKYILMAZ beyimiz olduğumuz sürece dünyanın her türlü imkânlarının, nimetlerinin Allah'ın bir lütfu olarak Yörük-Türkmen camiasına sunulacağı unutulmamalıdır.