Piyasalar

ÜLKÜCÜLÜK VE SİYASET..!

Punto:

Ülkücü davasının yolunda Elif gibi durandır.! Ülkücü kendisini değil  davasını sırtlayıp kaf dağına çıkarmaya çalışandır.!

Ülkücülük; Şereftir ve bu şerefinde tavizi olmaz.! Pazarlıksız, amasız ve fakatsız ya bu Şeref’e nail olursun.! yada bu şeref sana 40 gömlek fazla gelir zail olursun.!

Ülkücülük; Cüzdan ve koltuk meselesi değil paha biçilemeyecek vicdan ve şahsiyet meselesidir.!

Ülkücülük; Hiç bir doğruyu yanlışa feda etmeyecek bir şahsiyet ve fazilet meselesidir.!

Ülkücülük;  Kendi iradesi ile ayakları üzerinde durabilme, kendi kendine yetebilme liyakatı ve ehliyetidir.!

Ülkücülük; Bir inançtır.! İnandığın gibi yaşamaktır.! Yada Yaşadığın gibi inanıp yanından bile geçememektir.!

Ülkücülük; Ahlak ve İnanç mücadelesidir.! Ya nasiplenir Şah olursun, yada riyasına sürüklenir Mat olursun.!

Ülkücülük; idealizimdir.! Ya sonunu düşünmeden girdiğin bir savaşın galip kahramanı olursun.! Ya da müsvettesi olmak ile yetinen piyon gibi kullanılır yok olursun.!

Ülkücülük; Adanmışlıktır.! Bir kere saldırıp bir daha iddasından ve davasından ne pahasına olursa olsun geri dönmemektir.!

Ülkücülük; menfaatsizliktir.! İnanç ve ideallerini zerre menfaate değişmemek ve devşirmemektir.!

Ülkücülük; Dava adamlığıdır.! Ya fikrin ve ideallerin üzerinde yücelir davanı kaf dağına sırtında çıkarırsın .! Yada bir faniye Adam Adamı olup kişilere maskara ve oyuncak olarak yarı yolda kalırsın.!

Ülkücülük ; Dosdoğruluktur.! Dostluğundan da, Düşmanlığından da emin olunmaktır.! Dosta güven düşmana korku salmaktır .!

Ülkücülük; Bir İman , imkan ve nasip meselesidir.! Olabilene ve taşıyabilene şeref .! Hakkını veremeyip taşıyamayanlara ise bir Ar meselesidir.!

Ülkücülük; Helalliktir.! şuhedasının cebindeki 5 kuruşun hesapsızlığı, darağacında ki kıblesi ve beytülmal endişesi ile giymediği idam gömleğidir.!

Ülkücülük ; Şeref’ine nail olanlar için dünyevi ve uhrevi bir şereftir, makamdır. olamayıp sırtından geçinenler için ise bir vebal ve ahtır.!

Ülkücülük , mazluma imdat.! düşene el, kalkamayana ayak, garibe umut.! Devlete güven ve teminat.! Millete sevgi ve sadakat.! Ümmete gaza ve cihaddır.!

Velhasılı Kelam; Ya Ülkücülükten ve Ülkücülerden geçinip müsveddesi olursun.! Yada ÜLKÜCÜ olup ADAMLIĞI Başarırsın.!

Ülkücülük; İslam ahlak ve fazileti ile yücelmiş , Türklük gurur ve şuuru ile bilinçlenmiş, Ruhu İslam ve bedeni Türk , ruhu bedenine hakim ve bedeni ruhuna mahkum.! 

Bir eli Kuran’da, sünnette, inanç ve değerlerinde, bir eli ilimde , fende, teknikte..

Bir ayağı varlık sebebi mazisinde, tarihinde , bir ayağı idealizmi gereği istikbalde olabilen 

Okuyan, merak eden, araştıran, neye niçin inanması gerektiğini sorgulayan

İnançlı ve idealist bir neslin sosyal, siyasal, ilmi , ahlaki ve  kültürel ifadesi olabilecek, şahsi menfaatlerini , ülkesinin ve milletinin menfaatlerinin altında tutabilecek, samimiyet, sadakatin ete ve kemiğe bürünmüş timsalidir Ülkücülük.! 

Ülkücü olabilip ve kalabilmek dileği ile...