Altılı Masa'nın,
devlet adamı kişilikleri öne çıkan deneyimli siyasetçiler Sayın Cemil Çiçek ya da Sayın Doçent Doktor Abdüllatif Şener'i aday göstermesi halinde seçimi alma şansı çok yüksek olur ;
Mansur Yavaş'ı ve özellikle İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı göstermesi halinde de seçimi alabilir ama tabiiki bunların diğer saydığım iki kişi gibi devlet adamı tecrübesi fazla yoktur.
Bu 4 ismin dışındaki adayların seçimi alma ihtimali olmasına rağmen riskli olacağını ifade edebilirim.
Cumhur ittifakına gelince İHA ve sihaların yapımcısı Selçuk Bayraktar'ı aday göstermesi halinde şansının daha yüksek olacağı kanaatindeyim.
Ha Cumhur ittifakı da Cemil Çiçek'i aday gösterse yine şansı daha yüksek olur diye düşünüyorum.
Ama tabii biz de politikada köşe kapmaca;
milletvekili olmak, bakan olmak,başbakan, Cumhurbaşkanı olmak için en yakın arkadaşının ayağını bile kaydırmak için bin bir manevra söz konusu olduğu için benim bu söylediklerim biraz uçuk ve havada kalan ifadeler gibi gelebilir değerli dostlar.
Ha bana göre Cumhur ittifakı ve altılı masa dışında;
Yıllardır ülkeyi yöneten bu siyasi anlayışların dışındaki milli güçler bir araya gelmeli;
Erbakan'ın sanayi bakanlığı'nı yapmış olan, rahmetli Türkeş'in siyasi yasaklı olduğu 80 sonrasında kurmuş olduğu milliyetçi çalışma partisini kendisine emanet ettiği milliyetçi çalışma partisinin genel başkanı,
Rahmetli Türkeş'in ölümünden sonra da aykut Edibali'nin yanına gelerek millet partisi'nden Ankara 1. bölge 1. sıra adayı olan,
Çok yaşlı olmasına rağmen son derece dinç, zinde olan,
güvenilir,devlet tecrübesi yüksek, sorumluluk sahibi muhterem bakan Abdülkerim Doğru'nun milli güçler tarafından ortak aday gösterilmesi son derece isabetli olur.
Ha yaşlılığı bana göre hiç de sorun değildir.
Çünkü tarafsız cumhurbaşkanlığı yapacaktır ve de başbakanlık görevini yürütecek bir kişiyi sisteme geçilmezse bile şimdiden atayacaktır.
İcrayla, koşturma ile ilgili başbakanlık görevini üstlenen kişi koşturacaktır.
Seçilecek cumhurbaşkanının yapacağı iş devletin siyasetin bütün organlarını uyum içerisinde çalıştırarak Türkiye'de bozulan devlet sistemini yeniden rayına oturtmak olacaktır.
Bana göre partili cumhurbaşkanlığı gibi ucube ve bugün itibarıyla tek adam yönetimine dönüşmüş olan sistemin değişmesi açısından da bu 3 ittifakın kurularak böyle bir adayın çıkarılması bozulan devlet düzeninin yeniden kurulması açısından da son derece elzemdir ve yapılmalıdır.
Bana göre Milli Demokrat ve Çağdaş güçlerin topluma lanse edilen bu iki ittifak dışında bir üçüncü ittifak kurmaları halinde %8 ile %25 arasında oy alma potansiyelleri olacaktır.
O zaman da her iki ittifak cumhurbaşkanlığına alabilmek için muhtaç oldukları HDP yerine bu 3 ittifaka muhtaç olacaklardır.
Ve bu 3.ittifak o zaman şartlarını ortaya koyarak ikinci turda kendi şartlarının kabul eden cumhurbaşkanına onay verecek ve böylece Türkiye'de bozulan devlet sistemi rayına oturtulmak üzere yeni dönem başlatılabilecektir.