Piyasalar

MİLLİ VİCDANA ÇAĞRI

Punto:

Değerli Milli Vicdani Bakış Dostlarım,

Allah'ın selamı, rahmeti,bağışı, zaferi üzerimize olsun der; hepinize en kalbi selam, hürmet ve muhabbetlerimi arz ederim.

Üç yılı aşkın bir süredir milli vicdani haber portalında aklımın erdiği, fikrimin yettiği kadarıyla yazıyor ve portalın yazarlarını büyük bir dikkatle takip etmeye çalışıyorum.

Türkiye'deki milli partilerin, milli toplulukların ve milli vicdani bakış dostlarımızın yer yer farklı yaklaşımları olmasına rağmen milli, İslami, tarihi köklerimize bağlı ve bunu hayat haline getirmeye çalışan temel bir yaklaşımda birleştiğimizi düşünüyorum.

Yani biz hepimiz kapitalizme, sosyalizme, komünizme, faşizme; doğudan ve batıdan esen rüzgarlara değil; kendi milli ve tarihi düzenimizi çağımız şartlarında güncelleyerek yeniden ve daha büyük bir azimle yaşama ve yaşatma idealine; Milli kadro, milli iktidar, milli devlet idealine bağlı olduğumuzu düşünüyorum. 
 Milli ve tarihi düzenimizin günümüz şartlarına ve ihtiyaçlarına göre güncellenerek sistemleşmesini, devletleşmesini istediğimizi düşünmekteyim.

Ancak görülen odur ki Türk milletinin kahır ekseriyetinin
tercihi millilik olmasına rağmen;
Türk milliyetçileri ve maneviyaçıları dağıtılmış, parçalanmış, birbirine düşman hale gelmiş bir duruma getirilmiştir.

Mevcut siyasi partilerimizi tahlil ettiğimizde kapitalizm ve sosyal demokrasi gibi Türk milletinin tarihi kökleri ile, kültür ve medeniyetiyle hiçbir bağlantısı olmayan Batı kültür ve medeniyetinden kaynaklanan sistemleri yaşatan partilerin bir parçası olma durumuna gelmişlerdir.

Türk milliyetçiliği içi boşaltılmış,bütün değerlerimiz istismar edilerek sözde milliyetçi maneviyatçı bir görüntü verilerek kapitalist düzen yaşatılmakta ve bunu yaşatan sözde büyük siyasi partilerle işbirliği yapılarak Türk milliyetçiliği ile hiçbir alakası olmayan bu sistem maalesef yaşatılmaya devam edilmektedir.

Birbirinden irtibatsız,
biribirinin faaliyetlerinden habersiz ve dağınık,parçalanmış Türk milliyetçileri ve maneviyaçıları ise yeterli oy potansiyeline sahip olmadıkları için kitle psikolojisi gereği milletimiz sureti Haktan görünen bu topluluklara itibar etmekte ve bunların peşinden gitmektir.

Bu vesileyle hayatını Türk milliyetçiliği ve maneviyatçılığı davasına adamış gerçek millet önderlerinin güç birliği yapması, bir araya gelmesi, ittifaklar kurması bir zaruret olarak görülmektedir.

Bu itibarla Türkiye'deki hangi milli güçlerin, milli toplulukların, milli partilerin; Türkiye'nin siyasi,ekonomik, kültürel, sosyal, eğitimsel,  politikaları konusunda Türk milletinde heyecan uyandıracak bir büyük vizyon ve program ortaya koyarak milletin önüne çıkabilecek bir ittifak kurabilir.


Türkiye'de sizce hangi milli partiler ve milli topluluklar bir araya gelip bir ittifak kurabilirler ve bunu nasıl gerçekleştirebiliriz?

Bu konuda sizlerin desteğine, düşüncelerine çok büyük ihtiyacım var efendim.

Bu konudaki tespitlerinizi,
düşüncelerinizi, fikirlerinizi Allah rızası için, milletimizin geleceği için bana ulaştırmanızı bilhassa arz u istirham ediyorum.

Mehmet Mutluoğlu
Milli Vicdani Haber Yazarı