Piyasalar

Emeğe ve Emekliye Saygı

Punto:

Öncelikle şunu unutmamak lazım ki, bu günümüzü yönetenlerde ve hali hazırda çalışanlarda halini ve ahvalini emeklilerin emeğine borçludur.!

Emeklilere reva görülen açlık sınırının altındaki gelir dengesizliği sadece emeklilere değil , bu milletin dününe ve emeğine saygısızlıktır

Avrupalı bir çok ülkenin emeklisi, hayatlarının son demlerini mutlu huzurlu yaşayıp, ikinci bahara dönüştürürken, emeklimize reva görülen bu yaşam standardı emeğe ve büyüğe saygısızlık , haksızlıktır.

Seçim endişesi ile ekonomik dengeleri alt üst edecek vaadler  ile ücret dengesizliğine sebep olacak, kamuya gereksiz alımlar, gelişi güzel kadro tahsisleri, ücretlerde ki artış dengesizlikleri, israf ve gereksiz harcamaların faturasını sadece emekliler , düşük maaşlı çalışanlar ödememelidir.

Yazıkdır günahdır bu zihniyet ve mantıkla çocuklarımızın sosyal güvencesi ve gelecekte ki emeklilik hayalleri bile tehlikeye sokulmaktadır.!

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında , Haklı olarak Asgari ücretliye 1 yıl içinde % 200’ze yakın. İşciye %84, memura % 93, zam yapıp, emekliye %25 zamı reva görmek vefasızlıktır

Seçimden önce emekli olanla seçim sırası seçim ekonomisi vaadleri eşliğinde yükselen maaşlarıyla emekli olanlar arasında ki en az yarı yarıya fark emeklilerin suçu değil , ekonomiyi yönetemeyenlerin basiretsizliğidir.

Yeni memuriyete başlayan bir çalışanın  en düşük 22.000 tl alıp 30 yıllık bir memur veya öğretmenle neredeyse yakın maaş alması haksızlıktır   ,ekonomik garabettir!

Zaten yüksek eflansyon sayesinde ve yapılan vergi artışları ve zamlar ile bu zammın bile hiç bir hükmü kalmamışken, emeklilerimize verilen sözleri unutmak , onları ortada bırakmak ne İnsanidir.! Ne de İslamidir vesselam

Devlete vergisini zamanında ödemiş, sigortası zamanında yatmış ve bunlardan asla çalmamış. Kaçırmamış olan emeklilerimizin bi hakkı yönetenlerin boyunlarında vebaldir hakları teslim edilmelidir

selam saygı dua
Ahmet Gökhan Yazıcı