Piyasalar

DEMOKRASİNİN ÖTESİNDE BİR YÖNETİM SİSTEMİ GEREK!

Punto:

 

Demokrasi, yani çoğunluğun yönetimi. Bugün Türkiye'de çoğunluğun yönetiminin en kötü örneklerinden biri yaşanıyor. Türkiye'deki çoğunluğu konsolide eden bir kişi Almanya'daki asla denen örneğin Türkiye versiyonunu yaşattı.

Bilgisayara dayalı teknolojik gelişim nedeniyle elimizdeki imkanları kullanarak meritokratik yönetim sistemine geçmenin zamanı gelmiştir. Liyakatli ve insani değerleri yüksek olan (Bilge) insanların göreve geldiği bu Yönetim Sisteminde artık nepotizm, yolsuzluk, hırsızlık, suistimal, haksızlık, mobbing, işlevsizlik, ahlaksızlık vs. gibi tüm olumsuz durumlar tabi olarak ortadan kalkacaktır. 


Bu seçimde görüldüğü üzere siyasi partiler, iktidar ve muhalefet gibi karşıt görülseler de aslında hepsi bir amaca hizmet etmektedirler. Halkımız nezdinde bu durum deşifre olunca hemen muhalefette bir oyuncu değişikliği geldi. Meritokratik Yönetim Sisteminde yani bizim getireceğimiz yeni yönetim sisteminde (Bilgelerin Yönetimi) partiler Sivil Toplum Kuruluşu statüsüne doğal olarak çekilecektir. Böylelikle şu anda yaşanan particilik bundan kaynaklanan kayırmacılık, ayrışma, çatışma, yağma, rant elde etme gibi kamuya zarar veren tüm durumlar tabi olarak ortadan kalkacaktır. 


Türk Milleti olarak bizim ihtiyacımız olan şey bölünmek, çatışmak değil, hep birlikte kültürel olarak, ekonomik olarak, medeniyet olarak, teknolojik olarak, insani olarak gelişmektir. Sürekli tekrar ettiğimiz gibi parti, parça demektir. Bizi partilerle parçaladılar ve birbirimize düşürdüler. Biz kendi aramızda kavga ederken zenginliklerimizi kendi ülkelerine aktarttılar. Artık bunların oyunlarını görüyor ve biliyoruz. Oyunlarını daha fazla sürdürmelerine müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizi çocuklarımıza sapasağlam ve güvenle, umutla yaşanabilir bir halde teslim edeceğiz. Burada tüm Türk Milletinin fertleri olarak hep birlikte dayanışma içinde olacağız. Bu oyunu kuranlar ve oyunda gönüllü figüran olanlar bunu böyle bilmelidirler. 

 

​Doç.Dr. Halil Murat Ünver