Piyasalar

NEFRET EKEN, HAMAS BİÇER

Punto:

 

İsrailin taktiği moğolların taktiğidir;
Vahşetle korkut..

Ve devamlı katliam, dünya kamuoyunda alışkanlık oluşturarak zamanla insanların vicdanlarını törpüler.' Eh filistinde bomba patlamış zaten her gün patlıyor..'der reklam izler gibi izler geçeriz..Yani katliamı sıradanlaştırmak ta biliçli bir taktik..Bu taktik ateşin düştüğü yerde Haması üretti..

Hamas isralin ürettiği bir örgüttür..Gazzedeki şartları yakından gördükten sonra haması da eleştirmek zor..'Her gün beni öldürüyorsun bir gün de ben vursam ne olur,' kabilinden bir huruç hareketi..Tabii ki  bunu israil bilinçli olarak önlemediyse israil haması kullanarak gazze emellerine bahane bulmuş ta olabilir .Bilemeyiz

Batı şeriada bir gün kaldım. Samimi söylüyorum etrafı duvarlarla çevrili bir hapishanede hissettim kendimi..
Bir ilçe düşünün etrafı altı metre duvarlarla çevrili iki çıkış kapısı var. Sadece 60 yaş üstü kişiler çıkabiliyor..Ve duvarın diğer tarafında akrabaların var..Üstelik sen o topraklardan bu hapishaneye sürülmüş sıkıştırılmışsın..Genç delikanlıları nasıl tutabilirsin ki.. Hamasın çıkışı "zaten ölmüşüm" çaresizliğinin tebarüzüdür..

Bilinenin aksine israil de mütedeyyin yahudiler siyonizme karşıdır.. İsrail vatandaşlarının yaklaşık %45 i bu görüştedir. Yani olay Teolojik dogmalardan ziyade , ideolojik seküler bir küresel gücün ahtapot gibi dünyayı sarmasından ibarettir.. İsrail bu ahtapotun filistinde boy gösteren koludur..

Dünyanın ağa baba ülkelerinin her halükarda israili desteklemesi tesadüfi değildir...Çıbanbaşı siyonizim ve ikizi evangelist neo conlar..Ve bu küresel derin güç mazlumu zalim,zalimi mazlum..Tiranı demokrat ,demokratı diktatör gösterebilecek küresel medya gücünü de elinde bulunduruyor .

Bir kıyas yapalım; Ukraynada ukraynalı faşizan vekalet  milisleri onlarca rus u öldürdüler Zaten siniri tepesinde olan Rusya işgale başladı..Dünya küresel derin kamuoyu zelensky yi kahraman , ukrayna halkını mazlum, sarışın minicik göçmen ukraynalı çocukların şirin masum yüzlerinden kendi kirli hesapları namına  algı oluşturdular zihnimizde..Peki bu ukraynalı faşist milis grupların hiç mi suçu yoktu!?
Mesela odessa kentinde ırkçı ukrayna vekalet milisleri tarafından  39 rus sendikacının ı yakılarak öldürülmesini duyduk mu? Yok..Peki ırak işgalinde zavallı petrole boyanmış kuşun fotğrafını, Saddamın gizli biyolojik silahlarını, İdi Amin in insan eti yediğini yutmadık mı?

Peki topraklarından sürülüp gazze denilen şeritte istif edilircesine sıkıştırılan ve yıllarca tepelerine bomba yağdırılan bu insanların bir defa olsun sınır dışı mücadelesi Ukraynalı vekalet faşistlerinin mücadelesinden daha mı değersiz?Bu insanlara kim sahip çıkacak ? İslam ülkelerimi? Onu geçelim bir defa..
İslam kelimesini o ülkelerin vekalet yönetimleriyle kirletmeyelim..

Milyonlarca dolar akıtıp modern savaş gereçleri alan Suudiler, ne kadar komşu müslüman ülke varsa başta Yemen olmak üzere hepsine tepeden efelenip son nesil modern uçaklarla ölüm saçarken  israil sözkonusu olunca nedense mahcup çocuk havasına girmeleri manidar değil mi?  
Adları ve halklarının müslüman olmasından öte hiçbir şeyi müslüman olmayan bu ülkelerin yöneticileri, istihbaratları hangi küresel güç tarafından dizayn edildiğinin işareti bu kritik dönemlerde daha belirgin hale gelmiyor mu?

Sesi kısmen gür  çıkan İran, Türkiye ,Venezüella acaba küresel derin gücün kontrolünden biraz olsun sıyrılabilmiş ülkeler mi? Yoksa dostlar muhabbette görsün salvolarımı?

Zulmün dini imanı olmaz,  bahanesi de olamaz.. Zulüm zulümdür..
Bütün siviller; israilli masum  siviler ve  filistinli masum sivillerin ızdıraplarını yürekten paylaşıyorum..

Dünyada insanlar ekseriyetle kötü değildir, kötü olan insanları kontrol eden mekanizmaların başındakilerin kötü olması ..Mesele güçsüzlerin savaş istemesi değil, Güçlülerin  barış istemiyor olması.. Çeşitli derin  salvolarla savaştan beslenip yeni mevziler kazanıyorlar..

En zorlayıcı şartlarda bile israili eleşytirebilen  hümanist aktivis ve pasif aktivistlerin ,
Dünyada ötekini de düşünebilen sessiz çoğunluğun, israillin vicdanlı vatandaşlarının ,gazzenin aklıselim sessiz çoğunluğunun ızdıraplarına  kendimi ortak hissediyorum..

Tarihi süreçte değişen bir şey yok;
Zorba yine aynı zorba bir varsa el değişti, 
Türkü yine aynı türkü bir varsa tel değişti

Abdullah Velioğlu/ 20238